TalentenLab in ontwikkeling

Bedrijven die jongeren een waardevolle kennismaking willen bieden, kregen onlangs de mogelijkheid om zichzelf te onderwerpen aan het unieke concept van TalentenLab.

Het concept is ontwikkeld bij De Vree en Sliepen. Vertegenwoordigers van Zorgcentra De Betuwe, Bouwbedrijf Van Dillen, 3DTechDraw en Stroes Team maakten kennis met TalentenLab. TalentenLab is een alternatief voor traditionele bedrijfsbezoeken. Het stelt middelbare scholieren in staat om deel te nemen aan boeiende activiteiten bij een lokaal bedrijf. Tijdens deze interactieve ervaring krijgen ze waardevolle feedback over waarin ze uitblinken, niet van hun docent, maar van de medewerkers van het bedrijf. Dit is een laagdrempelige manier voor jongeren om bedrijven in de regio te verkennen, een beter begrip te krijgen van verschillende beroepen en meer zicht op hun eigen talenten.

Klaas Krist van Zorgcentra De Betuwe is enthousiast en ziet mogelijkheden voor TalentenLab in de zorgsector. Het doel is om in maart 2024 met pilots te starten, waarbij TalentenLab als tool kan worden ingezet ter vervanging van traditionele bedrijfsbezoeken. Ook Rocco Stoers van Stroes Team is positief: “Wat een mooie manier om drijfveer te geven en passie aan te wakkeren bij jonge mensen.” Dennis Bosch, directeur van vmbo Lek en Linge Culemborg en penvoerder van Riverland Tech Explorers, juicht toe dat we iets ontwikkelen dat leraren en mentoren de kans geeft om jongeren vanuit een heel ander perspectief te bekijken. TalentenLab is een samenwerking tussen HUB Rivierenland, S-TEC en Riverland Tech Explorers.

Deel dit artikel