STO gaat verder!

Tijdens de landelijke STO-dag op 16 november 2023 in Eindhoven was Laura Veerman, beleidsmedewerker STO bij team vmbo van het ministerie van OCW…

…vol lof over de resultaten die STO-regio’s tot nu toe hebben bereikt. Samen met demissionair minister Paul heeft ze de afgelopen periode een aantal regio’s bezocht en mooie resultaten gezien. VMBO-scholen zijn van concurrenten concullega’s geworden en zetten de leerlingen centraal. Reden voor de minister om, als het kabinet en de Tweede Kamer daarmee instemmen, door te gaan op de ingeslagen weg.

Op dit moment werkt OCW aan de STO-regeling 2025-2029. Deze regeling komt tot stand nadat goed geluisterd is naar regio’s (techniek en techniekluw), controllers, stakeholders en het ondersteuningsteam.

In de kern blijft STO de komende jaren zoals het is: de regio’s kunnen gelijk blijven en hetzelfde bedrag aanvragen als zij gemiddeld per jaar dat zij subsidie hebben ontvangen in de jaren 2020-2023.

In de komende jaren verbreed de focus van STO zich van ‘harde’ techniek naar techniekonderwijs binnen het hele vmbo. Dat betekent bijv. dat ook technische keuzevakken, technische praktijkgerichte programma’s en techniek in de onderbouw meegenomen kunnen worden.

Lees hier het hele artikel.

Deel dit artikel