ROC Rivor wint SustainaBul MBO

Afgelopen vrijdag 8 december heeft één van onze partnerscholen, ROC Rivor, een prijs gewonnen tijdens de SustainaBul MBO 2023 en daar willen we natuurlijk even bij stilstaan.

De SustainaBul MBO is een methodiek die de scholen met kennisbijeenkomsten en een vragenlijst helpt bij het opstellen en monitoren van duurzaamheidsbeleid. Daarnaast wordt het landelijk ingezet als benchmark. Inmiddels zijn er 36 instellingen, die samen 75% van de mbo-studenten opleiden, aangesloten. De zoektocht naar integraal verankeren van duurzaamheid in het mbo is een gezamenlijke zoektocht. Daarin wordt gekeken naar onderwijs, bedrijfsvoering én verbinding met de omgeving. Het netwerk biedt de mogelijkheid voor uitwisseling en leren tussen instellingen, terwijl het competitieve element bestuur en management motiveert.  

Er waren drie prijzen te winnen: kickstarters (nieuwe deelnemers), versnellers (grootste stijging in punten) en koplopers (hoogste aantal punten). ROC Rivor heeft de versnellers prijs gewonnen. Wij willen ze bij deze van harte feliciteren! En we hopen natuurlijk dat ze volgend jaar koploper zijn 😎.

Deel dit artikel