Opening TechPoint

Hoera! Afgelopen woensdag is TechPoint, het nieuwe techniek- en technologielokaal van het Lingecollege, feestelijk geopend door wethouder Erika Spil.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Rivierenland kunnen bij TechPoint ontdekken en ervaren. Een robot programmeren, werken met een lasersnijder en aan de slag met een VR (virtual reality) bril zijn enkele van de activiteiten die mogelijk zijn. Techpoint is op deze manier een brug tussen primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. 

Tijdens de opening hebben leerlingen van basisschool Prins Maurits West, onder begeleiding van leerlingen van het Lingecollege Beroepscollege, aan de genodigden laten zien wat er mogelijk is in TechPoint. De ontvangst en catering van de opening werd verzorgd door leerlingen van de opleiding Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Lingecollege.

TechPoint is onderdeel van Riverland Tech Explorers (Sterk Techniekonderwijs) en één van de drie technieklocaties waar basisscholen uit de regio Rivierenland terecht kunnen. De andere twee locaties (Tech Event en NXT) zijn gehuisvest bij Lek en Linge in Culemborg. Wil je met jouw klas naar TechPoint? Neem contact op via techpoint@lingecollege.nl. Tot snel!

Deel dit artikel