Open Energiedag zaterdag 16 september

Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige mensen kunnen op 16 september 2023 langs gaan bij duurzame energieprojecten

in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark. 

Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bezoeken. Denk aan zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten en netinfrastructuur. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven.

Informatie voor mensen die in de energietransitie willen werken of willen ontdekken of dat iets voor ze is
Wist je dat een fulltime carrière in Nederland gemiddeld uit 80.000 uur bestaat? Dat komt neer op maar liefst 10.000 werkdagen, oftewel 2000 werkweken. Deze tijd kun je op allerlei manieren invullen, maar het mooiste is toch als je hierin iets goeds doet voor de maatschappij. Dit kan door te werken aan de verduurzamingsopgave, waar je een échte impact kunt maken! Wil je meer voorbeelden en tips over hoe dit er voor jou kan uitzien? Dan ben je van harte welkom op de ‘afterparty’ van de Open Energiedag.

Op de Afterparty ontmoet je enthousiaste young professionals die dagelijks actief zijn in sectoren die zich bezighouden met de energietransitie. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan, een carrièreswitch overweegt of simpelweg je professionele netwerk wilt uitbreiden, ons evenement biedt alle kennis, contacten en gezelligheid die je nodig hebt. Aanmelden kan via deze link.

Informatie voor bedrijven die hun deuren willen openen tijdens de open energiedag
Wil jij jouw bedrijf openstellen tijdens deze dag? Dat kan! Klik op deze link.


Deel dit artikel