Hybride docentenpool

Lijkt het je leuk om met jongeren te werken? Om je kennis en ervaring te delen in het onderwijs? Wil je jouw loopbaan verbreden van bedrijfsleven naar onderwijs en nieuwe kennis en vaardigheden opbouwen? Denk dan eens aan een rol als hybride docent.

Wij komen graag in contact met technici op senior niveau, die bij voorkeur tijdens hun werk al ervaring opgedaan hebben met instructie, intern opleiden of begeleiden van stagiaires. Ervaringen als bijvoorbeeld sportcoach en huiswerkbegeleiding tellen voor ons ook mee.

Wat houdt hybride docentschap in? Je blijft deeltijds in het bedrijfsleven werken en daarnaast zal je deeltijds werken in het onderwijs. Je geeft als hybride docent een gespecialiseerde lessenserie van tijdelijke aard (bijv. 6 weken van 4 uur per week). Maar ook kan je als hybride docent lessen verzorgen van een dag per week gedurende een heel schooljaar of je kunt als innovator aan de slag bij de vernieuwing van het onderwijs op vakinhoudelijk gebied. Genoeg mogelijkheden!

Vanuit de technische O&O fondsen (OTIB, A+O Electro, OOM), Bouwend Nederland en Hogescholen Windesheim, Fontys en INholland wordt er scholing aangeboden voor de hybride docent. De werknemer krijgt 1 x per twee weken les (totaal 18 bijeenkomsten) in de pedagogische en didactische aspecten van het lesgeven. Het scholingstraject duurt ongeveer 1 jaar en start bij voldoende deelname twee keer per jaar.