Groene Gevel feestelijk geopend

Vandaag is onder het genot van een heerlijk appeltaartje met eetbare bloemen, een feestelijke wilgenbloemenboog en een groen gedicht deze verticale tuin gevel officieel in gebruik gesteld door wethouder Annette IJff van de gemeente West-Betuwe.

Vanaf november tot februari zijn de 3e jaarsleerlingen van de Lingeborgh aan de slag gegaan met een verticale tuin die op de gevel van de Lingeborgh geplaatst is. De opdracht voor de leerlingen bestond uit het maken van een bevestigingssysteem, raamwerk en plantenbakken voor de verticale tuin. Uiteindelijk hebben de leerlingen de opdracht tot een prachtige uitvoering gebracht. Het bevestigingssysteem en raamwerk zijn op school gemaakt maar de houten plantenbakken zijn getimmerd bij ROC Rivor/Bouwmensen.

Deze verticale tuin is een onderdeel van de profielmodule Vergroening Stedelijke Omgeving van de richting Groen van de Lingeborgh in Geldermalsen.

De leerlingen hebben lessen gevolgd over klimaatverandering & duurzaamheid, groen-water en voedsel in de stad en circulair werken als hovenier. Waarom is groen in de stad zo belangrijk voor het klimaat? En hoe houden we het water ‘vast’ in de stad als er overal bestrating is? En wat is een voedselbos? Al met al interessante lessen en een eye-opener voor de leerling om meer bezig te zijn met de klimaatdoelstellingen. Deze lessen zijn tot stand gekomen met Geertjan Aleven, projectcoördinator van stichting Technotrend en Adri Damsteeg, medewerker landschap, natuur en recreatie van de gemeente West-Betuwe.

Naast deze groene verticale tuin hebben de leerlingen nog meer theoretisch kennis omgezet naar praktische lessen. Zo zijn er regentonnen geplaatst, er is een wilgentenenhut gemaakt, er is een ontwerp voor een voedselbos geschetst en er zijn waterproefjes gedaan.

Wethouder IJff was erg onder de indruk van dit prachtige groene project en vooral omdat er zoveel partijen aan meegewerkt hebben. Een ontzettend mooi samenwerkingsresultaat!

Deel dit artikel