First Lego League Challenge ‘MASTERPIECE’

De regiofinale van First Lego League was heel erg geslaagd! Afgelopen vrijdag 9 februari vond de regiofinale plaats in de vmbo locatie van Lek en Linge in Culemborg.

Er deden 8 teams mee. Naast twee teams van Lek en Linge ook teams van Scholengemeenschap Gomarus uit Zaltbommel en teams van Lyceum Oudenhoven uit Gorinchem.

De opening werd gedaan door kunstenaar Jaap Bijl die onder andere legokunst maakt. Het thema was dit jaar ook Masterpiece: hoe je met techniek de beleving van kunst en hobby’s nog intenser en leuker kunt maken. Daar paste zijn presentatie prachtig bij. Hij gaf de leerlingen drie adviezen mee:

  1. Denk in mogelijkheden en als iets tegenzit ga dan verder met wat je wel kunt;
  2. Kijk eerst goed naar wat je wilt gaan doen en win informatie in, voordat je begint;
  3. Wees eigenwijs en doe wat je hart je ingeeft, ook als anderen het geen leuk of goed idee vinden.

Jij bent uniek en door te doen wat bij jou past, ontwikkel je je eigen talenten en stijg je uit boven het gewone.

Het team The Tornadoes van Scholengemeenschap Gomarus Zaltbommel won de Champions Award en gaat door naar de landelijke finale op 9 maart in Den Bosch. De landelijke finale met maar liefst 42 teams vindt plaats in het 1931 Congrescentrum.

Het team Stijn en de rest van Lek en Linge won de Robotprestatie Award. Team Spice van Lek en Linge kwam op de tweede plaats. Zij kregen de Jury Award.

Leerlingen van de opleidingsrichting D&P van Lek en Linge hebben het geheel weer fantastisch verzorgd! De sfeer was goed en iedereen ging blij naar huis.

Met dank aan Platform Techniek Rivierenland.

Deel dit artikel