Techniekwedstrijd

Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland houdt elk jaar een Techniekwedstrijd waar basisschoolleerlingen op een actieve manier ervaren hoe gaaf techniek kan zijn. Ongeveer 160 scholen uit het hele Rivierengebied worden elk jaar uitgenodigd om een technisch werkstuk te maken, elk jaar met een ander thema. Zij worden voorzien van materialen en ondersteund met technisch advies vanuit de Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland.

 

Het thema voor 2022 is ‘Bouw een oeververbinding.

 

Als je naar de andere oever van een rivier wilt, kun je gaan zwemmen. Het is toch een stuk comfortabeler om via een brug te gaan. Als in de Romeinse tijd bouwde men stenen bruggen in ons land, maar een brug kan ook worden gemaakt uit staal, hout, touw en zelfs gevlochten lianen. Ingenieus hebben eeuwenlang hun fantasie de vrije loop gelaten. Kijk maar naar bv. de Towerbridge in Londen, de Hembrug in Rotterdam en de zweefbrug over de Charente bij Rochefort. Een oeververbinding hoeft niet alleen een brug te zijn; een veerpont, een kabelbaan of een tunnel is dat natuurlijk ook.

 

We hopen, dat de deelnemende leerlingen ook hun fantasie de vrije loop laten en met verrassende werkstukken voor de dag komen.  Vanaf maart 2022 krijgen de deelnemende scholen hun startpakket en kunnen ze aan hun werkstukken beginnen. De scholen kunnen  vanaf nu inschrijven via info@techniekwedstrijd.nl of via de website www.techniekwedstrijd.nl. Op vrijdag 17 juni 2022 worden alle werkstukken tentoongesteld bij Bouwmensen in Geldermalsen. Dan zal ook de prijsuitreiking plaats vinden.

EbenHaezer
De Achtbaan

Bouw je eigen draaiende molen!

Meld u aan via: www.techniekwedstrijd.nl