24 uur van Rivierland (Hackathon)

De hackathon wordt door HUB Rivierenland en S-TEC georganiseerd om jongeren enthousiast te maken om te werken in de regionale energiesector. Leerlingen en studenten tussen de 12 en 23 jaar worden willekeurig ingedeeld in teams. Vervolgens gaan ze de slag met uitdagingen in de energietransitie. Uitdagingen die aangedragen zijn door gemeenten en bedrijven. 

Vorig jaar werd de eerste 24 uur van Rivierenland gehouden’. Zestig jongeren van diverse scholen uit de regio kwamen naar het S-TEC gebouw in Tiel. Ze gingen daar 24 uur lang samen aan de slag. 

De jongeren namen een slaapzak en hoofdkussen mee, maar van slapen kwam weinig terecht. Het zijn immers niet voor niets de 24 uur van Rivierenland. In de middag gingen de teams direct aan de slag. De dag erna werden de bedachte oplossingen gepresenteerd aan een deskundige jury. Er werd gelet op maatschappelijke waarde, creativiteit, ‘technische’ inventiviteit en haalbaarheid.

Na de hackathon zagen de jongeren wit van het slaaptekort. Toch reageerden ze enthousiast op de vraag of ze volgend jaar weer mee willen doen.