Webinar over stages vmbo

‘Jullie sturen je leerlingen allemaal gelijktijdig op stage, terwijl ik het hele jaar stagiaires kan ontvangen!”, zei de directeur van een bedrijf een paar jaar geleden.

En daar had hij wel een beetje gelijk in. Veel vmbo-scholen sturen hun leerlingen op stage tijdens de cspe-periode, of dat nu past in hun onderwijs- en LOB traject of niet.

Daarom bedacht het Experience College, een TechTown-school, de zgn. verdiepende stage. Een stage van 2 tot 5 dagen waarbij bedrijven in een advertentie hebben vastgelegd wat leerlingen gaan leren en/of ervaren en waarop leerlingen kunnen solliciteren, om vervolgens aan de slag te gaan. Er zijn ‘gewone’ en duurzame stages ontwikkeld.

Aan het begin van het schooljaar wordt er door de deelnemende bedrijven gepitcht en hebben de leerlingen vervolgens de kans om te solliciteren op de stages. Daarna worden de stages ingepland en gaan leerlingen mooie ervaringen opdoen!

Wil je meer leren over hoe die verdiepende stage werkt en hoe het eventueel voor jouw school zou kunnen werken. Simon Baars van TechTown vertelt tijdens een webinar op 24 januari over zijn ervaringen. Meld je hier aan.

Deel dit artikel