Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. De wedstrijden voldoen aan de eindexamentermen van het vmbo. In negen verschillende profielen kunnen de leerlingen hun kennis en kunde testen en ontwikkelen.

Via een voorronde op de eigen school en een kwalificatiewedstrijd kan een team in de nationale finale komen. Daar strijden de deelnemers in teams van drie leerlingenĀ om de beste te worden van Nederland. In verband met COVID-19 doen ze dat in de komende editie in teams van twee. Er zijn in totaal tien verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

WorldSkills Netherlands biedt vmbo-scholen de mogelijkheid om wedstrijdopdrachten van Skills Talents in te zetten als onderdeel van het onderwijsprogramma. De opdrachten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor trainingsdoeleinden of als voorbereiding op het examen. Wij bieden voor veel profielen wedstrijdopdrachten aan.

Via het CRS (Competitie Registratie Systeem) kun je de opdrachten downloaden en de leerlingen direct beoordelen. Wil je de opdrachten ook inzetten? Alle informatie over de inzet van vakwedstrijden vind je op: worldskillsnetherlands

Skills Talent
Skills talent Kooktechniek