Keuzevakken

Ben je 3e of 4e jaars leerling op een vmbo school, dan moet je verplichte keuzevakken gaan volgen. Welk keuzevak ga jij dit jaar schooljaar kiezen?

Heb je wel eens aan een keuzevak in de techniek gedacht? Timmeren, lassen, electrotechniek maar ook design en decoratie zijn technische keuzevakken die het ROC Rivor uit Tiel aanbiedt.

Het is een mooie manier om je te oriënteren op je vervolgopleiding. Kijken of je het leuk vindt of misschien juist uitsluiten wat je niet leuk vindt!

De keuzevaklessen (dinsdagochtend van 8 tot 12 uur) zijn vooral praktijklessen, maar soms is een klein gedeelte theorie noodzakelijk om de praktijk te kunnen doen. Vaak ga je aan het einde van het keuzevak kijken bij een bedrijf om te ervaren of dit aansluit bij jouw verwachtingen van het beroep.

Schrijf je snel in, want per keuzevak zijn er maar 8 plekken beschikbaar. Let op! Niet elk keuzevak is elke periode beschikbaar.

keuzevakken
Keuze vak hout verbindingen

1. Keuzevak Hout- en meubelverbindingen

Je leert over de verschillende houtsoorten, houtverbindingen en gereedschappen. Na de les maatvoering ga je meten en aftekenen en werk je toe naar een eigen eindproduct van hout.
Werkboek: Vertoog – Hout- en meubelverbindingen,
ISBN Nummer 978-94-92717-75-7, €24,50.

2. Keuzevak Booglassen

Je gaat aan de slag met elektrode en tig lassen om een mooi eindwerkstuk te maken. Materiaalkosten bedragen €300,- per leerling.
Werkboek: Vertoog – Praktisch booglassen,
ISBN Nummer 978-94-92717-01-6, € 20,-.

Keuzevak - Booglassen 3
Keuzevak Groene Machinepark

3. Keuzevak Het Groene Machinepark

Is techniek jouw passie? Wil je alles leren over het onderhoud aan groot en klein materiaal? Van kettingzaag tot trekker. Lijkt het je leuk om zelf elektrische storingen op te lossen én wil je leren over de verschillende brandstofmotoren?
Werkboek: ROC Rivor – Natuurlijk groen, €5,-.

4. Keuzevak Design en Decoratie

De leerling gaat kennismaken met de afwerking van interieurs en meubels. Je leert hoe je een werkstuk of muren moet voorbehandelen en afwerken. Je gaat verder aan de slag met schilderen, sponzen, tamponneren, spateltechnieken, behangen en snijplotten.
Werkboek: Edu4all – Werken als decorateur, Module Design en decoratie, ISBN9789037223347, €18,-.

Keuzevak Design en decoratie

5. Keuzevak Domotica en Automatisering

Maak je eigen huisnetwerk om processen in en om de woning te automatiseren. Welke materialen heb je hierbij nodig en hoe werkt de automatisering.
Werkboek: Vertoog – Domotica en automatisering,
ISBN Nummer 978-94-92717-92-4, €20,-.

6. Keuzevak Schilderen op hout en steenachtige ondergrond

Vind je het leuk om te schilderen? Kennis over verfsoorten, gereedschappen, schilderen, gronden, plamuren en kitten komen tijdens dit keuzevak allemaal aan bod.
Werkboek: Vertoog – Schilderen van hout en steenachtige ondergronden, ISBN Nummer 978-94-6374-057-9, €17,50.

7. Keuzevak Duurzame Energie

Wil je kennismaken met de verschillende duurzame mogelijkheden voor energie? Tijdens dit keuzevak leer je over zonnepanelen, windmolens en warmte-isolatie.
Werkboek: Vertoog – Duurzame energie,
ISBN Nummer 978-94-92717-82-5, €20,-.

8. Keuzevak Drinkwater en Sanitair

Tijdens het keuzevak Drinkwater en Sanitair ga je je bezighouden met de aanleg, het onderhoud en de reparatie van sanitair, waterleidingen en eventueel riolering.
Werkboek: Vertoog – Drinkwater en sanitair,
ISBN Nummer 9789491046872, €20,-.

Inschrijven

9. Keuzevak Bouwproces en Bouwvoorbereidingen

Tijdens het keuzevak leer je hoe een bouwproject in elkaar steekt en welke voorbereiding er getroffen moeten worden. Het gaat over maatvoeren en uitzetten aan de hand van een bouwvoorbereidingstekening.
Werkboek: Vertoog – Profieldeel 1 Bouwvoorbereiding en bouwproces, ISBN Nummer 978-94-63741-49-1, €26,50.

10. Keuzevak Plaat- en constructiewerk
Naast de kennis van materialen en gereedschap leer je verbindingen maken. Je leert tekeningen lezen en gaat plaatmateriaal knippen, zetten en zagen. Uiteindelijk heb je een eindwerkstuk van metaal gemaakt. Materiaalkosten bedragen €80,- per leerling.
Werkboek: Vertoog – Plaat- en constructiewerk,
ISBN Nummer 978-94-63741-08-8, €20 euro.

Keuzevak-PIE-(3)

11. Keuzevak Smart Building

Smart Building is het slim en innovatief ontwerpen en plannen van een bouwproces. In het keuzevak Smart Building leer je over duurzaam bouwen, maak je een Plan van Aanpak, bespreek je met de opdrachtgever het Programma van Eisen en ontwerp je in SketchUp jouw Tiny House.

12. Keuzevak Werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud
Wat houdt werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud in? Je zorgt ervoor dat machines draaien en werken. Je gaat diverse machines onderhouden, lagers vervangen, constructietekeningen lezen en elektrische besturingen maken.
Werkboek: Vertoog – Werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud, ISBN Nummer 978-94-6374-133-0, €20,-.

groen

Keuzevakken