Verbind je aan duurzaam techniekonderwijs

Maak leerlingen enthousiast voor een baan in jouw sector. Zij zijn de medewerkers die je morgen nodig hebt!

Met dat thema gaat 14 maart de ALV van Kring Culemborgse Bedrijven aan de slag. De arbeidsmarkt is krap. Misschien wel héél krap. Binnen het voortgezet onderwijs vind je jouw toekomstige werknemer. Je kunt als bedrijf niet vroeg genoeg beginnen met jezelf bekend maken onder jonge mensen. Naar ons idee is bijdragen aan techniekonderwijs in de regio een mooie nieuwe vorm van werven van toekomstig personeel.

Riverland Tech Explorers (het regionale merk voor Sterk Techniek Onderwijs) heeft zogenaamde hotspots gecreëerd, ervaringslabs waar basisschoolleerlingen vooral de fun van techniek meemaken. Hier wordt een zaadje geplant. Riverland Tech Explorers wil leerlingen een zo reëel mogelijk beeld geven van wat de mogelijkheden zijn op technisch vakgebied en laten ervaren wat de praktijk allemaal biedt. Daar hebben ze het bedrijfsleven hard voor nodig!

Zo komen we bij het gezamenlijke belang van het bedrijfsleven en het techniekonderwijs; de leerling op de juiste plek als gelukkige werknemer. 14 maart wordt het gesprek over dit belang tussen bedrijven en bevlogen docenten gevoerd bij één van de hotspots in de regio; Tech Event en NXT bij Lek en Linge. Wanneer volgt jouw bedrijf het voorbeeld van het KCB? Word onze partner! Of stel je bedrijf beschikbaar voor een bedrijfsbezoek of stage. Of laat zien hoe leuk werken bij jullie is tijdens de Techniekdag Rivierenland of Tech Insight.

Deel dit artikel