test

Op Girlsday zijn in heel Nederland meisjes van 10 tot 15 jaar welkom bij bèta-, technische en ICT-bedrijven en technische of ICT-afdelingen. Zij nemen deel aan interessante activiteiten bij de bedrijven, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische beroepen. Girlsday 2021 is op donderdag 15 april en laat meisjes de wereld van bèta, techniek en ICT ontdekken.

Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes niet bekend zijn met de wereld van bèta-, technische en ICT-beroepen. Het bezoek aan een technisch bedrijf helpt de blik van meisjes op hun toekomstmogelijkheden in de techniek te verbreden. Bij bedrijven dringt steeds meer het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt. Voor bedrijven en scholen is het goed om contact te onderhouden. De werknemers van de toekomst worden op deze scholen opgeleid.

 

Diverse scholen en bedrijven in Gelderland deden vorig jaar mee aan Girlsday o.a. het Lingecollege in Tiel, Lek & Linge in Culemborg en Metaglas in Tiel.

Girlsday 2021 is op donderdag 15 april 2021

Locaties
Lingecollege in Tiel, Lek & Linge in Culemborg en Metaglas in Tiel