Techniekdag Rivierenland Checkpoint

Techniekdag Rivierenland: van virtueel timmeren tot kogels opsporen

In het dagelijkse leven ontkom je er niet aan: techniek. In je mobieltje, het stoplicht en zelfs tijdens een voetbalwedstrijd. Overal komt techniek bij kijken. Techniek is alles wat door mensen uitgevonden, bedacht en gemaakt is. Dat kan alleen niet zonder vakmensen. Tijdens de Techniekdagen laten we zien welke verschillende richtingen je op kunt in de techniek en hoe leuk dit is.

Zaterdag 18 juni 2022 vond de allereerste techniekdag in regio Rivierenland plaats. Georganiseerd door VNO-NCW Midden & Riverland Tech Explorers, in samenwerking met diverse partners.

Met een opkomst van ruim 1000 bezoekers en een tal van activiteiten, was het een geslaagde dag!

(Virtueel) kennismaken met techniek

Alle standhouders hebben met veel enthousiasme de jongeren kennis laten maken met techniek. Er waren verschillende digitale doe-activiteiten zoals leren programmeren en virtueel timmeren en lassen. Maar er werd ook gewoon gewerkt met de handen. Je kon een telefoonhouder en lampje maken en met een verfmachine je eigen kunstwerk creëren.

Ook de avonturiers hoefden niet stil te zitten. Ze konden rijden op een minikraan, voetballen met bladblazers en kogels opsporen met een metaaldetector.

‘Wat een goede vibe hing er!’

De bezoekers waren blij verrast over de mogelijkheden in techniek en dat er zoveel te beleven was. Maar ook de standhouders waren erg blij met de opkomst van de jongeren.
Een van de standhouders voegde hier nog het volgende aan toe: “Wat een positieve dag en wat een goede vibe hing er! We komen volgend jaar zeker weer terug.”

Checkpoint: de jongens tegen de meiden

Presentatrice Rachel Rosier, bekend van het programma Checkpoint, organiseerde een mini versie van het programma en presenteerde alle opdrachten. Het was een daverend succes met een mooie eindstand.

Het luchtdrukschieten, ‘hoe sterk is glas’ en het smeden van een sleutelhanger werd gewonnen door de jongens.
De meiden wonnen het analoog programmeren en robot maken

Zowel jongens als meiden zijn dus goed in techniek!

Kom jij ook naar de volgende Techniekdag bij jou in de buurt?

Deel dit artikel

Gerelateerd