TechInsight

Als je bij het ontbijt een boterham neemt, zul je misschien niet aan techniek denken. Toch is veel technologische kennis nodig zodat jij je boterham kunt eten. Denk maar eens aan de landbouwmachines die nodig zijn om koren te oogsten, de apparatuur die nodig is om brood te bakken en de uitvinders die jouw hagelslagdoosjes ontwerpen.

Een ander voorbeeld: je ziet een mooie boom staan langs een oprijlaan. Je denkt wellicht niet aan techniek, maar heel wat machines hebben hun werk dan al gedaan en er is heel wat technologie (bijvoorbeeld op gebied van waterbeheer) nodig voordat de boom er ├╝berhaupt kon groeien.

Onze samenleving drijft op technologie. Er zijn mensen nodig om al onze apparaten, machines en technologie uit te vinden en te bedienen. Zonder de mens staat de technologie stil!

Om leerlingen (jong & oud) in contact te brengen met technische bedrijven in de regio Rivierenland stellen technische bedrijven hun deuren voor jou open. Of je nu leerling bent van een PO-, VO- of Mbo-school of dat je al werkt en overweegt te switchen van baan of dat je gewoon nieuwsgierig bent, maak gebruik van deze kans om in de keuken van een technisch bedrijf te kijken en te ontdekken hoe leuk en divers het werken in de techniek is! Neem je ouders of vrienden gerust mee. Ook zij zijn welkom!

De techniekbedrijven zien uit naar jullie komst! Houd onze agenda in de gaten.