Tech Event

De Tech Events vinden plaats op de techniek hotspot op de vmbo-locatie van Lek en Linge in Culemborg. Tijdens deze events krijgen leerlingen een positieve en leerzame ervaring met techniekonderwijs. Bovendien gaan ze ook met iets leuks naar huis.

De Tech Events zijn speciaal voor basisschool leerlingen uit groep 7 en 8. De Tech Events worden wekelijks gegeven op de woensdagochtend van 9.00u tot 12.00u.

Techniekles in de hotspot = ontzorgen voor leerkrachten groep 7 en 8
Bij basisscholen ligt sinds 2020 de opdracht om ‘iets’ aan wetenschap en techniek te doen binnen het domein oriëntatie op jezelf en de wereld. Daarnaast wordt digitale geletterdheid steeds belangrijker gevonden en zal het niet lang duren voordat ook hiervoor leerdoelen worden opgesteld.  

De verantwoordelijkheid om dit uit te voeren ligt bij de leerkrachten terwijl er eigenlijk geen tijd, middelen en technische kennis zijn. De techniek hotspots in Culemborg en Tiel lossen dit probleem op door complete lessen, ruimte én docenten te organiseren. Wij vragen de basisschool leerkrachten slechts vervoer te organiseren. Basisscholen kunnen zo toch aan de slag met techniek en digitale geletterdheid, jongeren komen in aanraking met een vakgebied dat enorm veel perspectief biedt en  kids vinden de lessen superleuk. Kortom win-win-win!

De docenten die de Tech Events verzorgen maken leerlingen enthousiast voor (digitale) techniek en laten ze spelenderwijs ervaren wat je hiermee kunt doen, zoals:

  • Een doolhof in 3D printen
  • Jouw eigen design op een tas maken met een snijplotter
  • Een vliegtuig bouwen met de lasersnijden
  • Virtual reality (VR) ervaren
  • Drones programmeren.

Online een kijkje nemen?
Via deze link kom je op de pagina met 5 leuke en leerzame lessen met filmpjes over de Tech Events. Bereid je voor op de Techevents en klik hier.

Jouw groep aanmelden?
Tech Event zit voor schooljaar 2023/2024 al vol! Uiteraard zijn er wel plekken voor het volgende schooljaar. Wil je niet wachten om iets leuks te doen met techniek en technologie? Meld je dan aan voor NXT (het andere tech lokaal in Culemborg).