TalentenLab

De pilots van TalentenLab draaien volop! Samen met Hub Rivierenland en S-TEC hebben we onze krachten gebundeld om jongeren de kans te bieden hun talenten te ontdekken en kennis te maken met diverse beroepen.

Het project TalentenLab stelt jongeren in staat weloverwogen keuzes te maken voor hun toekomstige carrière, niet binnen de schoolmuren, maar juist bij echte bedrijven. Medewerkers van deze echte bedrijven kijken naar de unieke talenten van jongeren terwijl zij zowel individuele als groepsopdrachten doen. Na afloop ontvangen ze positieve feedback en maken ze kennis met toekomstige banen waarin deze talenten goed van pas komen.

Afgelopen week vond er een pilot plaats bij de Waal autogroep. Eén van de opdrachten was om in een team onder tijdsdruk een band te verwisselen. Binnen de kortste keren vlogen bouten in het rond. Het gewicht van een wiel bleek anders, zwaarder, dan verwacht en dat wiel moest dan ook nog vanaf hoogte op de grond gelegd worden.

Nu hoor ik je denken, welke talenten ontdek je bij zo’n opdracht? Nou, dat zijn er nogal wat! Kun je samenwerken? Neem je de leiding? Heb je zicht op wat een logisch proces is in deze opdracht? Neem je daarin initiatief? Durf je om te gaan met machines? Hoe ga je om met tegenslag? En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het was een geslaagde pilot voor zowel de leerlingen als de bedrijven! Aankomende week vindt wederom een pilot plaats.

Doel van TalentenLab is om een prachtig nieuw LOB instrument te bieden in de regio waarbij het draait om het zichtbaar maken van talenten, niet om wat er ontbreekt. Op deze manier krijgt de leerling een positieve leerervaring en zicht op welke talenten hij/zij heeft en bij welke beroepen deze talenten passen.

Deel dit artikel