Regenbooglamp

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Prins Maurits op de Wadenooijenlaan in Tiel, hebben vanochtend hun 2e techniekles gehad. De leerlingen gingen dit keer aan de slag met het maken van een regenbooglampje.

“Eerst moesten we in een houten plankje gaatjes boren en daarna er plankjes op timmeren zodat het de bodem van het lampje wordt” verteld Mari vol trots.

Volgens de zeer uitgebreide instructies waarin plaatje voor plaatje uitgelegd wordt wat de leerlingen moeten doen, doorlopen ze het hele proces van begin tot eindresultaat. En dat mag er wezen.

Wat zijn de leerlingen hard en geconcentreerd aan het werk. En wat ook opvalt is dat ze heel goed samenwerken. Durft de ene leerling nog niet aan de slag met een boormachine dan helpt de andere leerling toch even. En de ander even op weg helpen door een aanwijzing te geven dat is heel vanzelfsprekend.

De meeste leerlingen vinden techniek super cool, vet en gaaf en veel leuker dan knutselen in het klaslokaal. Sommige leerlingen weten al dat ze zeker verder willen in de techniek en daarom bewust kiezen voor het Lingecollege. Want daar hebben ze een hele grote werkplaats met veel techniek.

Na ruim 1,5 uur gaan de leerlingen tevreden naar huis met een mooi regenbooglampje. “Deze komt naast mijn bibberspiraal van vorige keer te staan” meld de leerling mij nog even. Gelijk opvolgend met de vraag “Wanneer komt u weer?”.

Een volgende keer zijn jullie van harte welkom op het Lingecollege in de hotspot. Daar zijn alle leuke activiteiten te doen over techniek. Tot dan!

regenbooglamp-1
regenbooglamp-2