PPO Doe dagen 2022 met 1500 leerlingen van 17 scholen

In april hebben 1500 vmbo-leerlingen kennis gemaakt met de beroepen waar ze zich binnen hun profiel op voorbereiden. Deze Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) Doe dagen vonden plaats bij OpleidingsCentrum Rivierengebied (OCR) en De Pluk in Geldermalsen. 

Tweedejaars vmbo-leerlingen konden in totaal twintig workshops volgen waarin ze beroepen en opleidingen konden ervaren. Leerlingen konden hun handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag gaan. 

Zo konden ze ervaren of beroepen echt bij ze passen. Er was keuze uit diverse workshops: timmeren, metselen, schilderen, metaal, mechatronica, transport & logistiek, infra, autoschadeherstel, hovenier, dier, duurzaamheid & elektro, smart building, veiligheid op straat. 

Bij Multifunctioneel Centrum De Pluk waren er workshops op het gebied van zorg & welzijn, apotheek, horeca, kinderopvang, onderwijsassistent en bloem. 

Leerlingen uit de wijde omtrek

Op de eerste twee dagen kwamen 700 vmbo bb/kb leerlingen naar Geldermalsen en op dag drie en vier volgden 800 vmbo gl/tl en havo leerlingen workshops. Een mooi resultaat, zeker omdat het evenement twee jaar niet kon plaatsvinden.

220419 PPO Doe 1

PPO Doe organisatie

De organisatie van PPO Doe dagen is in handen van techniek opleiders Bouwmensen, Schildersvakopleiding en OBM RiVa in Geldermalsen en Platform Techniek Rivierenland. Samen ijveren ze voor een grotere en betere instroom in de techniek. Daarbij helpt dat alle vo leerlingen zich breed oriënteren om beter onderbouwd voor techniek of een andere richting te kiezen. Dat verkleint de kans op teleurstellingen omdat vanuit een verkeerd beeld of beleving een mbo vervolgstudie wordt gekozen. Naast opleidingsbedrijven stelden ook bedrijven, scholen en andere organisaties materialen, machines of menskracht beschikbaar om leerlingen wegwijs te maken.

Deel dit artikel