Bedrijfsbezoek DeVree en Sliepen1

Op bedrijfsbezoek bij Bouwbedrijf de Vree en Sliepen en Dormakaba

Even proeven aan de praktijk. Dat is het doel van een bedrijfsbezoek. Want wat doen ze nu allemaal bij een bedrijf? Zou dat iets zijn wat bij jou past? En wat kun je er later mee?

Afgelopen week gingen leerlingen van het Van Lodenstein College en het KWC op bezoek bij een bedrijf dat paste bij een keuzevak. Dit keer niet om technische vaardigheden te leren, maar om te kijken wat er allemaal bij zo’n bedrijf gebeurt.

Zo’n bedrijfsbezoek draagt bij aan een goede keuze van een volgende, hopelijk technische, opleiding.

Bouwen: vroeger en nu

Bij Bouwbedrijf de Vree en Sliepen volgden de leerlingen een presentatie over “Bouwen: vroeger en nu”. Ze bouwden samen een virtueel kantoorpand én oefenden met 3D-ontwerpen. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag in de werkplaats. Ze werkten daar aan een slimme dakdraagconstructie.

Het 3D tekenen vonden ze al leuk, maar samen iets maken was nog leuker!

Bedrijfsbezoek DeVree en Sliepen1
Bedrijfsbezoek DeVree en Sliepen

Op bezoek bij Dormakaba

Bij Dormakaba kregen de leerlingen eerst uitleg over slimme toegangsoplossingen die zorgen voor veiligheid in gebouwen. Ze leerden waarom veiligheid steeds belangrijker wordt in deze maatschappij. Vervolgens keken ze hoe een automatische deur werkt en hoeveel elektronica er in een ticketautomaat zit. Uiteindelijk mochten de leerlingen zelf een automatische deur programmeren.

Bedrijfsbezoek Dormakaba
Bedrijfsbezoek Dormakaba1

Deel dit artikel

Gerelateerd