NIEUWSBRIEF BEDRIJVEN

NIEUWSBRIEF BEDRIJVEN – JUNI 2021

nieuwsbrief bedrijven
technisch bezig zijn

TECHNIEKDAG RIVIERENLAND

Save the date voor de Techniekdag Rivierenland : 12 maart 2022

Wij weten allemaal dat de vergrijzing plaatsvindt. Steeds minder leerlingen kiezen voor techniek, terwijl de loopbaankansen nergens zo goed zijn als in deze sector. We hebben de jongeren dus hard nodig om het tekort aan geschoold technisch personeel op te lossen. Genoeg werk aan de winkel dus!

Er is aangetoond dat jongeren die voor hun 14 levensjaar niet in aanraking zijn geweest met techniek, niet kiezen voor een technische opleiding. Erg belangrijk dus om hen zo snel mogelijk meerdere keren met techniek in aanraking te brengen. En te laten zien dat techniek niet oudbollig is maar hightec!

Door een techniekdag in Rivierenland (locatie wordt Tiel) te organiseren, kunnen we laten zien hoe leuk en divers techniek is. Wij zoeken ca 50 technische bedrijven uit de regio die een doe-activiteit organiseren voor alle jongeren tussen 10 en 15 jaar. Alle technische bedrijven zijn welkom: van bouw, zorg & welzijn of groene sector tot geluid, evenementen, voeding en metaal. Meld u nu aan om mee te doen op www.techniekdagrivierenland.nl

Daarnaast zal er speciaal voor ouders lezingen gehouden worden over een succesvolle carriere in de techniek. Bent u een ondernemer die hierover wilt vertellen op deze techniekdag, laat het dan vooral weten. En verder zullen MBO studenten komen vertellen over hun stages en werk.

Een superleuke zaterdag is gegarandeerd. Schrijf de data nu alvast in de jaarkalender!

Kijk voor meer informatie www.techniekdag.nl

nieuwsbrief bedrijven
date

SAVE THE DATE 

In opvolging van de succesvolle startbijeenkomst van afgelopen 8 april, gaan we het vervolg geven op donderdagmiddag 7 oktober. Reserveer deze data alvast in uw agenda!

nieuwsbrief bedrijven
Keuzevak - Booglassen 3

BEDRIJVEN GEZOCHT VOOR BEDRIJFSBEZOEK 

Komend schooljaar gaan (gelukkig) weer de keuzevakken van start!! Wat fijn dat we eindelijk de leerlingen weer kunnen ontvangen en ze te laten zien hoe leuk en interessant techniek is. Maar buiten de technische vaardigheden die zij leren tijdens de keuzevaklessen is het ook van belang dat de leerlingen mee krijgen wat het beroep precies inhoudt. Wat voor werkzaamheden horen bij het beroep en wat voor bedrijf hoort daarbij. Vandaar dat we ook altijd een bedrijfsbezoek organiseren tijdens deze keuzevakken.

Wij zoeken nog bedrijven voor de volgende keuzevakken
Groene machinepark
Robotica
Design & decoratie
Schilderen
Domotica & Automatisering
Booglassen

 
Wilt u uw bedrijf openstellen voor een bedrijfsbezoek, laat het ons weten bij lisetnab@rocrivor.nl

nieuwsbrief bedrijven
website

NIEUWE WEBSITE ONLINE

De website van Techexplore24 is vanaf heden online. De informatie is naar doelgroep (VO, PO en bedrijfsleven) gerangschikt. Leuke doe-activiteiten, achtergrondinformatie, informatie over vervolgopleidingen. U vindt het er allemaal. Kijk gerust eens rond. www.techexplore24.nl

nieuwsbrief bedrijven
survey

VRAGENLIJST VOORTGANG

Partners van Techexplore 24 is gevraagd om hun feedback te geven op de voortgang van het project. Wat gaat er goed, wat kan beter en hoe zouden we het anders kunnen doen. Uw mening is waardevol voor ons. Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld, doe het dan voor 25 juni a.s.
https://nl.surveymonkey.com/r/QSLLSL3

nieuwsbrief bedrijven
vlogger

VLOGGEN OVER TECHNIEK

Jonge vloggers gaan voor TechExplore24 vlogs maken over techniek. Wat is techniek? Waar kom je techniek tegen? Welke beroepen heb je in de techniek? En nog veel meer. Alles om jongeren enthousiast voor de techniek te krijgen. De vlogs zullen in oktober opgenomen worden in opmaat naar de Techniekdag Rivierenland op 12 maart 2022. In de komende nieuwsbrieven houden we u op de hoogte.

Wordt vervolgd…

nieuwsbrief bedrijven
Questions and Answers signpost

INFORMATIE OVER TECHNIEK? DELEN MAAR….

Organiseert uw bedrijf een activiteit over techniek voor jongeren, laat ons dit dan weten. Wij delen dit op de website en de sociale mediakanalen van TechExplore24. Mail uw informatie en beeldmateriaal naar lna@lingecollege.nl