Les volgen hoeft niet op je eigen school

Dat hebben de leerlingen van 3 basis kader met het profiel BWI van ORS Lek en Linge wel gemerkt. Ze hebben onlangs een week les gehad op Opleidingscentrum Rivierengebied in Geldermalsen. 

Behalve een leerzame week leverde het ook enthousiaste leerlingen op.

Op ORS Lek en Linge vonden examens plaats en dus konden de BWI leerlingen 3tl geen gebruik maken van de praktijklokalen. Daarom kregen ze een week lang les bij Bouwmensen en de Schildersvakopleiding.

Schilderen en timmeren

De leerlingen werkten in kleine groepjes, er was veel begeleiding en ze mochten met professionele materialen werken. Bij Bouwmensen leerden ze profielen stellen en bekisting maken. Ook hebben ze een stukje gemetseld om te zien waar het werk voor de metselaar aan moet voldoen. De leerlingen werkten ook aan een timmerwerkstuk: een strandstoel. Als presentje kregen ze daar een zonnebril bij om het plaatje compleet te maken. 

Bij de schildersvakopleiding kregen ze uitleg over decoratieve schildertechnieken die meteen toegepast zijn.

Cijfers en chillen

Kirsty Bouwhuis van ORS Lek en Linge vertelt: “In overleg met Bouwmensen en de Schildersvakopleiding hebben we gekeken hoe we de opdrachten goed konden laten aansluiten op ons curriculum en cijferprogramma. Zodoende hebben de leerlingen ook een cijfer gekregen voor de opdrachten.  

Ze hebben op een mooie manier kennis gemaakt met mogelijke vervolgopleidingen. Op school hebben we nooit zoveel praktijklessen achter elkaar, dus het waren lange dagen waarop iedereen hard gewerkt heeft. Het frietje op vrijdagmiddag hadden ze dus dik verdiend!”

IMG-20220513-WA0017[7546]
Deel dit artikel

Gerelateerd