keuzevakken Lingeborg – ROC Rivor

De eerste weken van de keuzevakken op het ROC Rivor worden als zeer leuk ervaren door de leerlingen. De keuzevakken worden elke dinsdag gegeven, zowel in de ochtend als in de middag. Er is gedurende het hele jaar keuze uit diverse keuzevakken. De leerlingen hebben individueel een keuzevak van hun voorkeur gekozen.

De eerste periode zijn de 4e jaars VMBO leerlingen van de groene school De Lingeborgh, gestart bij de volgende keuzevakken.

Allereerst het nieuwe keuzevak Design & Decoratie. Daar waar de leerlingen kennismaken met de afwerking van interieurs en meubels. Ze leren hoe een muur voorbehandeld en afgewerkt kan worden. En de leerlingen gaan aan de slag met schilderen, sponzen, tamponneren, spateltechnieken en snijplotten.  Daarnaast zullen ze nog een bezoek brengen aan een bedrijf om alles wat ze geleerd hebben in de daadwerkelijke praktijk te kunnen zien.

Ben je ook enthousiast over deze keuzevakken? Of kies je liever een ander keuzevak? Kijk naar de mogelijkheden en schrijf je in voor de volgende periode. Deze start in week 44.

https://riverlandtechexplorers.nl/voortgezet-onderwijs/inschrijven-keuzevakken/

Het Groene Machinepark

Dan het keuzevak Het Groene Machinepark. Dit keuzevak is speciaal voor de groene scholen ontwikkeld zodat de groene leerlingen zich ook kunnen oriënteren op techniek. De leerlingen gaan aan de slag met het onderhoud aan groot en klein materiaal; van kettingzaag tot trekker. Ze lossen elektrische storingen en leren over de verschillende brandstofmotoren. MDE Machinebouw en G&G tuinmachines komen gastlessen geven en nemen hun machines mee om met de leerlingen er mee aan de gang te gaan.

Werktuigkundig elektrotechnisch onderhoud

En als laatste alweer een nieuw keuzevak Werktuigkundig elektrotechnisch onderhoud. De leerlingen zorgen ervoor dat machines draaien en werken. Verder gaan de leerlingen diverse machines onderhouden, lagers vervangen, constructietekeningen lezen en elektrische besturingen maken. Pneumatiek en Hydrauliek vormen één van de onderdelen uit dit keuzevak.