Je eigen tiny house ontwerpen

Wat is een tiny house, waar moet het aan voldoen en hoe ontwerp je er een? Vanaf april leren 3TL-leerlingen van ORS Lek en Linge daar meer over. Tijdens de natuurkunde lessen gaan ze aan de slag met hun eigen ontwerp. 

Renate Tijsterman van ORS Lek en Linge vertelt: “Ze zijn nu al een week of twee bezig met het ontwerpen van een eigen tiny house. Van inspiratie opdoen tot het tekenen van een eigen ontwerp. Elke stap komt aan bod.” 

Terug naar de tekentafel  

De leerlingen bezochten tijdens hun eerste les de techniekmarkt bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein om ideeën op te doen. Vervolgens brachten ze een bezoek aan een van de tiny houses naast de school: dat van Jacqueline en Just. 

Boordevol inspiratie zijn de leerlingen vervolgens aangeschoven aan de tekentafel. Met een ouderwetse geodriehoek en een potlood tekenden ze op schaal een ontwerp van hun eigen tiny house.

20220414_143115

Tijd voor het échte werk

Dat tekenen met potlood op papier is leuk, maar door je eigen ontwerp lopen is nog veel leuker! Daarom volgden de leerlingen een workshop van docenten en leerlingen van het MBO in Nieuwegein over het 3D tekenprogramma SketchUp. Ze zijn vervolgens hun eigen getekende ontwerp gaan omzetten in het programma.  

20220519_145440
Deel dit artikel

Gerelateerd