Sterk Techniekonderwijs

De overheid vindt techniek hartstikke belangrijk. Vanaf januari 2020 krijgen regio’s in Nederland daarom subsidie om te werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. Zo zijn leerlingen beter voorbereid op een opleiding of een beroep in de technische sector. In de regio Rivierenland wordt deze subsidieregeling TechExplore24 genoemd.

 

Sterk Techniekonderwijs is een gevolg van TechExplore24 en het levert tastbare resultaten op. In onderling overleg worden activiteiten en projecten vormgegeven en uitgevoerd die passen bij de regionale behoeftes. Om alle doelstellingen te behalen is een extra bijdrage aan zo’n project altijd welkom. 

 

Ook andere vormen van samenwerking zijn natuurlijk mogelijk en zeer welkom zolang jouw inzet maar ten goede komt aan de kwaliteit van het technisch onderwijs in de regio. Wat de samenwerking concreet voor jou betekent en inhoudt, bepaal je uiteraard zelf. Doe je ook mee? Succesvolle voorbeelden van samenwerkingsvormen zijn te vinden op sterktechniekonderwijs.nl

Voorbeelden van een extra bijdrage:

  1. Een financiële bijdrage voor de doelen van het samenwerkingsverband.
  2. Het beschikbaar stellen van faciliteiten, techniekruimtes, machines en/of materiaal.
  3. Het beschikbaar stellen van praktijkbegeleiders of (gast)docenten.
  4. Docenten kennis laten maken met het vak in de praktijk en samenwerken aan het voeden, vormgeven en verrijken van het onderwijs.
  5. Openstellen van stageplekken en/of leerlingen laten meelopen in het bedrijf.
  6. Het samen vormgeven en/of verzorgen van keuzevakken, al dan niet in het eigen bedrijf.
  7. Het gezamenlijk werken aan loopbaanoriënterende activiteiten. Inzet van personeel en/of materiaal voor het vormgeven en uitvoeren van activiteiten in het kader van een goede beroepenoriëntatie.
  8. Meewerken aan het vormgeven van actuele opdrachten en vraagstukken uit de beroepspraktijk waar studenten onder begeleiding aan kunnen werken.

Sterk techniek onderwijs