Leve(n) lang Gelders Vakmanschap

Verstedelijking, energietransitie en digitalisering. Het zijn een aantal uitdagingen die op de technische sector afkomen. Om (MKB) bedrijven toekomstproof te maken, is blijvende ontwikkeling van jou als werkgever, werknemer of werkzoekende in de techniek meer dan ooit nodig.
Leve(n) lang Gelders Vakmanschap kan jou daarbij helpen! Door de verbinding te leggen tussen Gelderse bedrijven me scholen, landelijke branchorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Hiervoor kunnen we een groot samenwerkingsverband en netwerk inzetten. Samen boren we nieuwe kansen aan. En maken we jou klaar voor de technologie van straks.

Voor wie

Werkgevers, werknemers en Werkzoekenden
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap richt zich op (MKB-)bedrijven in de technische branche. Zowel voor jouw rol als werkgever, werknemer of werkzoekende die graag in de techniek wil werken, bieden we scholing aan. We wijzen je op alle beschikbare middelen en mogelijkheden daarvoor, omdat we iedereen een kans op ontwikkeling van technisch vakmanschap willen bieden. Zo dragen we er aan bij om het (MKB-)bedrijf waar je eigenaar van bent, waar je werkt of waar je graag zou willen werken op een praktische manier klaar te maken voor de toekomst. En ondersteunen we de maakindustrie in Gelderland.

Waarmee

Met scholingsregelingen van brancheorganisaties en partners
Dankzij de participatie van vele scholen, brancheorganisaties en vakbonden kunnen we voor de branches metaal, installatie, motorvoertuigen en bouw & infra gesubsidieerde en op maat gemaakte om-, bij- en herscholingstrajecten aanbieden.
Op MBO-, HBO- en universitair niveau en ook nog eens toegesneden op jouw rol als eigenaar, op jou als werknemer of als werkzoekende die via zijinstroom graag de technische sector komt versterken. We bieden zowel mogelijkheden voor onderwijs op afstand als klassikale lessen. Maar altijd met de uitdaging waar jouw (MKB-)bedrijf voor staat en oog voor talent als vertrekpunt.

Hoe

Met ondersteuning van verbindingscoaches
Welk maatwerktraject we ook ingaan, altijd staat er een verbindingscoach klaar om je te helpen. Van inschrijving tot certificering/diplomering. Elke scholing start met een afspraak tussen de verbindingscoach en jou. Deze coach beoordeelt je aanmelding en helpt je om de juiste keuze te maken voor een om-, bij- of herscholingsplan. Voor jou als ondernemer, voor jou als werknemer of voor jou als zij-instromer. Hij of zij stelt je op de hoogte van alle beschikbare scholingsregelingen en subsidies, regelt beide voor je en zorgt gedurende de gehele scholingsperiode voor coaching en begeleiding. Elke Gelderse gemeente beschikt over eigen verbindingscoaches.