Hotspots

Binnen innovatieve regionale hotspots maken leerlingen van het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs (VO) kennis met techniek. Er wordt een regionaal promotieplan ontwikkeld voor het primair onderwijs, waarbij verschillende workshops en gastlessen kunnen worden gevolgd bij bedrijven en de hotspots. Ook zijn hotspots ingericht om bovenbouwleerlingen van het PO te laten proeven van de laatste technieken en technische innovaties. Daarbij wordt gewerkt aan de doorstroom van vmbo-leerlingen richting het mbo en de arbeidsmarkt. Er zijn hotspots opgezet rondom de thema Smart Technology (Culemborg) en Smart Building (Tiel).

Er wordt ook gezorgd voor up-to-date vakkennis over de laatste trends en technieken bij docenten en praktijkinstructeurs. Daarnaast wordt gewerkt aan een (hybride) regionale docentenpool.

De hotspots zullen met medewerking van het bedrijfsleven ingericht worden zodat er een up-to-date techniekketen ontstaat.

Wil je met ons samenwerken om gezamenlijk de inrichting van de lessen te bepalen en de lesmaterialen voor de hotspots te verzorgen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hiernaast.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse om mee te doen? Vul dan hier het interesseformulier in.

VR cursus