Hotspots

Er zijn nu al twee vette plaatsen in Rivierenland waar je met techniek kunt proberen en ontdekken. We noemen ze hotspots en daar komen elke week leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen op bezoek.
Ook scholieren uit de brugklas en de tweede klas van de middelbare school kunnen daar terecht om te ontdekken hoe draaierig je wordt van de ‘virtual rollercoaster’!

  • Hotspot Lingecollege in Tiel
    Je kunt hier een drijvend huis (ja, ├ęcht) bouwen, onderzoeken hoe je het beste fruit maakt, een robotarm programmeren die sneller is dan jij en shoppen in je eigen virtuele winkel. Kom kijken, want dit is nog niet alles!
  • Hotspot Lek en Linge in Culemborg
    Hier ga je een doolhof in 3D printen, jouw eigen design op een tas maken met een snijplotter, een vliegtuig bouwen met de lasersnijden, virtual reality (VR) ervaren (en voelen) en, ook heel vet, drones programmeren.
  • NXT in Culemborg (op Lek en Linge)
    Helemaal nieuw en opent 17 januari 2023. De ontdekplek om robots te laten doen wat jij wil, met green screen filmpjes te maken en om je verjaardagsfeestje te vieren. We printen 3D met chocola… toch nice, niet waar?

Meld je samen met je klas snel aan!