Girls’ Day

Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-, technische en IT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers.

Ook de meiden van het VMBO en de MAVO van het Lingecollege gaan op techniekonderzoek uit en hebben dit jaar aan Girl’s Day meegedaan. Uiteraard was het programma iets anders dan vorige jaren. Want vanwege corona is een fysiek bedrijfsbezoek natuurlijk niet mogelijk. Daarom is het bedrijf uitgenodigd om naar het Lingecollege toe te komen. En de pret was er zeker niet minder om.

Na de landelijke online aftrap met een quiz en filmpjes, heeft minister van onderwijs mevrouw Van Engelshoven de Girl’s Day geopend.

Zestien meiden van het VMBO en de MAVO hebben daarna geboeid geluisterd naar wat van Kempen Koudetechniek precies voor een bedrijf is. Welke afdelingen zijn er in het bedrijf en wat doet elke afdeling. En uiteraard wat voor producten maakt en verkoopt van Kempen Koudetechniek.

Van Kempen Koudetechniek maakt grote koelcellen. Eigenlijk een soort hele grote koelkast. Waar bijvoorbeeld fruit, aardappelen en bloemen koel gehouden worden zodat ze langer vers blijven. Maar installeert Van Kempen Koudetechniek airconditionings om de temperatuur aangenaam te maken in de woning, school of bedrijf.

Na de powerpointpresentatie van het bedrijf was het tijd om de koudetechniek in uitvoering te brengen. De girl’s moesten een blikje frisdrank temperaturen op normale kamertemperatuur maar ook als het blikje 5 minuten in ijsklontjes en water had gestaan. En na toevoeging van zout zagen zij de temperatuur nog verder naar beneden gaan.

En de tweede proef was het kijken welke vloeistof het koelst aanvoelde op je huid en waarom. Was het de parfum, het koude ijswater of toch de nagellakremover. Het koude ijswater was uiteindelijk het koudst.

Als laatste werd de quiz over Van Kempen Koudetechniek gespeeld. De meiden hadden goed opgelet tijdens de uitleg want ze hadden alle quizvragen over Van Kempen Koudetechniek allemaal goed. Knap gedaan hoor!

Girl’s Day 2021 was een zeer geslaagde dag en de meiden gingen vrolijk met een gevulde goodiebag het lokaal uit.