First Lego League (FLL) Rivierenland

FIRST® LEGO® League Challenge Rivierenland is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar in Rivierenland. De FIRST LEGO League daagt jongeren uit om de maatschappelijke rol van techniek te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten met een jaarlijks wisselend thema.

 

Daarnaast leren zij hun eigen Lego Mindstorms robot bouwen en programmeren om hier verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

 

U kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een team van maximaal tien deelnemers van een school, een klas of een BSO. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Het lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar ook een regiofinale; wie deze wint gaat naar de Benelux finale. De jury kijkt vooral naar creativiteit, techniek en samenwerking.

  • Robotwedstrijd Elk team ontwerpt, bouwt en programmeert een volledig autonome robot om zoveel mogelijk missies te volbrengen en wedstrijdpunten te behalen.
  • Innovatieproject Elk team doet binnen het thema onderzoek naar de maatschappelijke rol van techniek. De uitkomsten presenteren ze aan de projectjury.
  • Robotontwerp. Leerlingen geven uitleg over hun aanpak en denkwijze bij het ontwerpen en programmeren van hun robot aan de technische jury.
  • Core Values oftewel kernwaarden Er wordt gekeken of ieder zijn steentje bijdraagt aan het project en of er goed wordt samengewerkt, binnen het team maar ook met anderen. Ook is er aandacht voor enthousiasme, professionaliteit en zelfvertrouwen.